Passa al contingut principal

Qualitat democràtica.

 Estem en democràcia, si, podem votar cada 4 anys, a cada vegada que convocen unes eleccions, és la única desició que tenim els ciutadants. 

Tu esculls un partit, i a partir d' aqui ells tenen el dret de fer el que els dona la gana durant 4 anys. 

No es poden fer ni referendums, ni consultes dels diferents temes, ni decidir tantes i tantes coses que passen a decidir els nostres representants. 

Clar és un sistema democràtic que avegades sembla una mica una dictadura, un cop has votat tens uns petits dictadors que duren quatre anys. 

Els partits tradicionals copen, ocupen i tenen grans xifres de diners i de publicitat que els permet que sigui molt dificil substituir-los. 

Es diu és una democràcia tothom pot participar, però al final sense una gran estructura de partit és practicament impossible arrivar al resta de la població i competir amb els partits establerts. 

Els partits establerts a més a més funcionen com a organitzacions opaques, sense criteris clars d' ascens. 

També avegades usen sistemes de primaries per elegir candidats però clarament torna a haver una desigualtat per que els líders tenen molts més mitjans per mantenir-se al poder. 

Que podem concloure que la democràcia és el sistema menys pitjor que hi ha. 

Jo diria que pot ser ens hauríem de centrar en la qualitat d' aquesta democràcia, i no quedar-nos amb la panxa contenta de dir que com que som una democràcia en l' estructura més fonamental és a dir que hi ha eleccions cada 4 anys, però la pràctica dels partits i de la gent i de la societat en general no és democràtica. 




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La pregària o resar.

 Que vol dir pregar o resar? Recitar unes paraules de forma una mica mecànica i preparada?  Recitar paraules obert a una conexió espiritual o mística? Conexió amb un Déu superior?  És el mateix meditar que resar?  Podem resar a qui? Als difunts? És una demanda d' ajuda de millora?  Que vol dir resar, pregar, serveix per algo? 

La veritat a la carta.

La veritat existeix? És relativa?  La primera pregunta si existeix la veritat, és una pregunta científica o bé filosofica?  Es pot donar voltes i voltes al tema, però jo diria que la veritat d' alguna forma diguem-ne una mica flexible i no sempre super concreta rígida, o clarament indetificable si que existeix.  Posem el futbol hi ha jugades que fins i tot vistes moltes vegades repetidament la gent no ens posem d' acord de si és o no falta, o penalti. Però en la majoria d' ocasions si que es pot arrivar a un consens de si és o no falta, o si és o no targeta i en la interpretació del reglament.  Amb la vida real és possible que passi algo semblant, que sovint les veritats queden enturbiades per moltes variables e interpretacions subjectives basades en els interessos personals.  Així construïm veritats que no són veritats per que són adequacions als nostres interessos. Un dirà que són veritats i en realitat no són veritats.  Per què una jugada un pot dubtar, ...