Passa al contingut principal

Hi ha gent vol fer mal als demés.

 Un dels temes més tabús socialment, és l' acte i la voluntat de fer mal els altres. Quan un fa alguna cosa, no sabem la intenció que hi ha al darrera de per que a fet allò. Se suposa que ho fa per un interés propi, o per fer un bé col.lectiu. 

No hi ha estadístiques ni massa estudis fets del per què i amb quina intenció fem les coses. 

Però una part dels comportaments tenen com a intenció fer mal als demés amb diferent graus. Quins percentatges els humans actuem així? Jo no ho sé però diria que són molt més alts del que en general la gent vol creure. 

Dir que fem les coses per fotre és un tabú, i de seguida genera reaccions airades quan s' acusa algú d' actuar amb malícia. És evident que ningú és dins dels demés per tant mai podem saber del cert el que una persona sent i que la fa actuar així. 

Un exemple clar es veu a la prensa, com usa la informació certa o no, per fer anar fer mal, jo parlo de la intenció de la noticia. Pero la sensació és que molt sovint s' usa la informació per fer mal a l' adversari. Lògicament no es pot demostrar cientificament. 

El problema que això es va repetint, durant els anys i els segles. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La pregària o resar.

 Que vol dir pregar o resar? Recitar unes paraules de forma una mica mecànica i preparada?  Recitar paraules obert a una conexió espiritual o mística? Conexió amb un Déu superior?  És el mateix meditar que resar?  Podem resar a qui? Als difunts? És una demanda d' ajuda de millora?  Que vol dir resar, pregar, serveix per algo? 

La veritat a la carta.

La veritat existeix? És relativa?  La primera pregunta si existeix la veritat, és una pregunta científica o bé filosofica?  Es pot donar voltes i voltes al tema, però jo diria que la veritat d' alguna forma diguem-ne una mica flexible i no sempre super concreta rígida, o clarament indetificable si que existeix.  Posem el futbol hi ha jugades que fins i tot vistes moltes vegades repetidament la gent no ens posem d' acord de si és o no falta, o penalti. Però en la majoria d' ocasions si que es pot arrivar a un consens de si és o no falta, o si és o no targeta i en la interpretació del reglament.  Amb la vida real és possible que passi algo semblant, que sovint les veritats queden enturbiades per moltes variables e interpretacions subjectives basades en els interessos personals.  Així construïm veritats que no són veritats per que són adequacions als nostres interessos. Un dirà que són veritats i en realitat no són veritats.  Per què una jugada un pot dubtar, ...