Passa al contingut principal

El model d' educació actual.

 El resultat de l ' educació actual es veurà amb els anys, és molt difícil de valorar. 

Ara no per que sigui difícil hem de renunciar a parlar del tema d' educació, sense donar una valoració personal de culpavilitat i responsabilitat directa a algú en concret i els mestres o pares en general. 

L ' altre dia en una tertulia de bar, un del membres de la tertúlia va dir que a ell l' educació convencional no li havia ensenyat res important de la vida. Que les coses importants de la vida les havia hagut d' apendre ell mateix el llarg de la vida. 

Penso que aquest testimoni si reflecteix una mica a molta gent ens hauria de fer reflexionar del model educatiu que tenim. 

Si mirem la salut mental de la població i en especial de la població juvenil veurem com els índex i les dades no són pas molt positives. 

És a dir la salut mental de la gent jove no és massa bona, un reflex de la societat en general. 

Per què l' educació no treballa un aspecte tan fonamental de la persona com és la salut mental i les relacions humanes i familiars que tenen un afecte directa en la salut mental i en la formació de la personalitat? 

Les escoles estan enfocades al rendiment productiu i obliden les necessitats i les preguntes bàsiques de l' èsser humà. Com no tenim una resposta clara a les preguntes bàsiques de la vida, preferim oblidar-les. 

Un avegada un amic em va dir que les preguntes bàsiques de l' existència humana no tenien resposta i em va dir que era millor oblidar-les. 




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La pregària o resar.

 Que vol dir pregar o resar? Recitar unes paraules de forma una mica mecànica i preparada?  Recitar paraules obert a una conexió espiritual o mística? Conexió amb un Déu superior?  És el mateix meditar que resar?  Podem resar a qui? Als difunts? És una demanda d' ajuda de millora?  Que vol dir resar, pregar, serveix per algo? 

La veritat a la carta.

La veritat existeix? És relativa?  La primera pregunta si existeix la veritat, és una pregunta científica o bé filosofica?  Es pot donar voltes i voltes al tema, però jo diria que la veritat d' alguna forma diguem-ne una mica flexible i no sempre super concreta rígida, o clarament indetificable si que existeix.  Posem el futbol hi ha jugades que fins i tot vistes moltes vegades repetidament la gent no ens posem d' acord de si és o no falta, o penalti. Però en la majoria d' ocasions si que es pot arrivar a un consens de si és o no falta, o si és o no targeta i en la interpretació del reglament.  Amb la vida real és possible que passi algo semblant, que sovint les veritats queden enturbiades per moltes variables e interpretacions subjectives basades en els interessos personals.  Així construïm veritats que no són veritats per que són adequacions als nostres interessos. Un dirà que són veritats i en realitat no són veritats.  Per què una jugada un pot dubtar, ...