Passa al contingut principal

Que és el coneixement.

El tema del coneixement  està una mica de mode, però com molts concepte de moda avegades es queden només en el títol en el quedar bé. 

Que és el coneixement? L' educació? Saber-se comportar, formar-se com a persona, saber coses. Obtenir habilitats. 

Però que és el coneixement? Per que n ' hi ha de moltes menes. D' entrada curiós que vivim en un món cognoscible, físic i temporal. 

D ' entrada sobte el fet de que el món existeixi i que tingui característiques cogniscibles. Podem intentar conèixer les lleis de la natura, i això té una aventatge de poder aprofitar millor la natura i adaptar-nos hi millor. 

Podem analitzar com som els humans, i les relacions que tenim a dia d' avui i el llarg de la història. 

La matemàtica és important, la química, el llenguatge, tot són coneixements importants. I més o menys tots estem d' acord en com són aquests coneixements. 

Ara bé hi ha coneixements que són molt més subjectius que cada ho veu de forma diferent i que crec però que també són  molt importants. L' ètica, les emocions i els sentiments que tenim, les coses que ens passen a la vida. 

Hi ha tot un coneixement social, personal. vital que apenes ens ensenyen a les escoles i a casa. 

Ens ensenyen com em de viure la sexualitat i les relacions de parella i les amistats? I quan ens ensenyen es correcte el que ens ensenyen? 

Ens han d' ensenyar religió?

El coneixement que va més enllà de la tècnica i el coneixement científic és també molt important, pot ser més que el coneixement més tècnic. En canvi ens n' ensenyen molt menys i a més jo diria que moltes vegades malament. 






Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La pregària o resar.

 Que vol dir pregar o resar? Recitar unes paraules de forma una mica mecànica i preparada?  Recitar paraules obert a una conexió espiritual o mística? Conexió amb un Déu superior?  És el mateix meditar que resar?  Podem resar a qui? Als difunts? És una demanda d' ajuda de millora?  Que vol dir resar, pregar, serveix per algo? 

La veritat a la carta.

La veritat existeix? És relativa?  La primera pregunta si existeix la veritat, és una pregunta científica o bé filosofica?  Es pot donar voltes i voltes al tema, però jo diria que la veritat d' alguna forma diguem-ne una mica flexible i no sempre super concreta rígida, o clarament indetificable si que existeix.  Posem el futbol hi ha jugades que fins i tot vistes moltes vegades repetidament la gent no ens posem d' acord de si és o no falta, o penalti. Però en la majoria d' ocasions si que es pot arrivar a un consens de si és o no falta, o si és o no targeta i en la interpretació del reglament.  Amb la vida real és possible que passi algo semblant, que sovint les veritats queden enturbiades per moltes variables e interpretacions subjectives basades en els interessos personals.  Així construïm veritats que no són veritats per que són adequacions als nostres interessos. Un dirà que són veritats i en realitat no són veritats.  Per què una jugada un pot dubtar, ...