Passa al contingut principal

Mancances educatives.

 De petitons ens ensenyen moltes coses, però entre elles algunes pot ser ens perjudiquen més que ens aporten. 

De totes formes jo diria que més haviat hi ha un buit en el que és apendre a mirar el que sentim, apendre a sentir el que sentim. 

No ens eduquen en l' experència de sentir el que sentim. Una de les coses més bàsiques i fonamentals de l' ésser humà.

Pot ser allò més básic que com a persones ens pot ajudar a ser persones. 

Sentir i intentar ser conscient del que un sent és un bon marrón quan moltes vegades no és una experiència meravellosa. 

Però com tot coneixement requereix una pràctica, una teoria, una experiència i això la majoria de persones no ho hem viscut. 

Ni els nostres pares ni a les escoles ens ensenyen a preguntar-nos que sentim i com ens sentim ja des de ben petits. Si és cert que sempre hi ha excepcions i alguns pares o mestres ens ensenyen a fer-ho però no és l' habitual. 

Així és molt provable tal com passa que l' educació actual genera tot una sèrie de mancances personals que en l' adolescència i l' edat adulta passen factura. 




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La pregària o resar.

 Que vol dir pregar o resar? Recitar unes paraules de forma una mica mecànica i preparada?  Recitar paraules obert a una conexió espiritual o mística? Conexió amb un Déu superior?  És el mateix meditar que resar?  Podem resar a qui? Als difunts? És una demanda d' ajuda de millora?  Que vol dir resar, pregar, serveix per algo? 

La veritat a la carta.

La veritat existeix? És relativa?  La primera pregunta si existeix la veritat, és una pregunta científica o bé filosofica?  Es pot donar voltes i voltes al tema, però jo diria que la veritat d' alguna forma diguem-ne una mica flexible i no sempre super concreta rígida, o clarament indetificable si que existeix.  Posem el futbol hi ha jugades que fins i tot vistes moltes vegades repetidament la gent no ens posem d' acord de si és o no falta, o penalti. Però en la majoria d' ocasions si que es pot arrivar a un consens de si és o no falta, o si és o no targeta i en la interpretació del reglament.  Amb la vida real és possible que passi algo semblant, que sovint les veritats queden enturbiades per moltes variables e interpretacions subjectives basades en els interessos personals.  Així construïm veritats que no són veritats per que són adequacions als nostres interessos. Un dirà que són veritats i en realitat no són veritats.  Per què una jugada un pot dubtar, ...