Passa al contingut principal

Justificar el que sentim.

 Quan un miri un debat o una discussió des de fora, on s' explica el que ha passat, el per que de les coses, és curiós primer que tanta gent afirma conclusions contràries. 

Un mira l' explicació d' un fet humà, ja sigui una relació de parella, o conflicte entre amics, o companys de feina, o entre diferents polítics malauradament uns arriven a conclusions contràries a l' altre sobre el mateix fet, la qual cosa si la metafísica no enganya no pot ser certa.  

El curiós és que d' un fet general en tots els petits fets en dispusta tothom els d' un grup ho interpreten cap un cantó i els de que pensen diferent tot cap a l' altre. 

Ho veiem molt en política, o en el futbol , o en les guerres. Cada part interpreta cada fet a favor seu tirant cap al seu benefici i afegint culpa a l' altre part. 

Un pais demonitza el vei, i en canvi en ell es tira moltes floretes. El pais oposat fa el mateix però a l ' inrevés ells són els bons i els altres els enemics i els malvats. 

No serà doncs que les persones usem el raonament i la raò de forma que quadri amb allò emocional on volem arrivar? 

Per exemple si detesto un equip de futbol em passo el dia enumerant tot el dolent que fa aquest equip sigui cert o no cert, sigui exagerat o no. 

I així ho fem en tots els àmbits si no per que hi hagut i hi ha tants conflictes i guerres entre les persones? 

De cada cosa que passa hi ha tantes variables, hi ha tantes experiències i coses que han passat relacionades amb qualsevol conflicte que si escollim aquelles que ens porten a pensar allò que desitgem sempre podrem concloure allò que previament voliem concloure. 

Un exemple clar és els dels polítics que viuen la realitat amb clara tendenciositat. Lo que fant ells està molt bé i en canvi l ' oposició és el dimoni. 



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La pregària o resar.

 Que vol dir pregar o resar? Recitar unes paraules de forma una mica mecànica i preparada?  Recitar paraules obert a una conexió espiritual o mística? Conexió amb un Déu superior?  És el mateix meditar que resar?  Podem resar a qui? Als difunts? És una demanda d' ajuda de millora?  Que vol dir resar, pregar, serveix per algo? 

La veritat a la carta.

La veritat existeix? És relativa?  La primera pregunta si existeix la veritat, és una pregunta científica o bé filosofica?  Es pot donar voltes i voltes al tema, però jo diria que la veritat d' alguna forma diguem-ne una mica flexible i no sempre super concreta rígida, o clarament indetificable si que existeix.  Posem el futbol hi ha jugades que fins i tot vistes moltes vegades repetidament la gent no ens posem d' acord de si és o no falta, o penalti. Però en la majoria d' ocasions si que es pot arrivar a un consens de si és o no falta, o si és o no targeta i en la interpretació del reglament.  Amb la vida real és possible que passi algo semblant, que sovint les veritats queden enturbiades per moltes variables e interpretacions subjectives basades en els interessos personals.  Així construïm veritats que no són veritats per que són adequacions als nostres interessos. Un dirà que són veritats i en realitat no són veritats.  Per què una jugada un pot dubtar, ...