Passa al contingut principal

Cientifics que diuen evidències com si fossin grans aportacions.

 Una de les coses més sorprenents és la quantitat d' estudis que hi ha que treuen conclusions més que evidents. Inclús treuen conclusions que no arriven tan lluny com l' evidència humana pot veure i experimentar. 

I em pregunto si és per justificar sous els seus sous i el seus suposats prestigi. 

El curiós és que sempre hi ha una claca a punt que els aplaudeixen, un científic diu, un expert diu, i la prensa i molts ciutadants queden meravellats dels relats exposats i dels estudis aportats. 

Si la ciència està feta per persones, i les persones avegades actuem per interessos partidistes i personals i no pel bé comú per que ara hi ha tanta gent que es creu a peu puntetes qualsevols cosa que digui la ciència? 

Pot ser per que en alfons es senten beneficiats socialment per totes les conseqüències que comporten aquests estudis tan mediocres, ja que després ells també poden justificar sous i salaris en altres circumstàncies més que dubtoses i seràn recolzats per tot aquest moviment social que valida qualsevol cosa que es digui que té aspectes científics. 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La pregària o resar.

 Que vol dir pregar o resar? Recitar unes paraules de forma una mica mecànica i preparada?  Recitar paraules obert a una conexió espiritual o mística? Conexió amb un Déu superior?  És el mateix meditar que resar?  Podem resar a qui? Als difunts? És una demanda d' ajuda de millora?  Que vol dir resar, pregar, serveix per algo? 

La veritat a la carta.

La veritat existeix? És relativa?  La primera pregunta si existeix la veritat, és una pregunta científica o bé filosofica?  Es pot donar voltes i voltes al tema, però jo diria que la veritat d' alguna forma diguem-ne una mica flexible i no sempre super concreta rígida, o clarament indetificable si que existeix.  Posem el futbol hi ha jugades que fins i tot vistes moltes vegades repetidament la gent no ens posem d' acord de si és o no falta, o penalti. Però en la majoria d' ocasions si que es pot arrivar a un consens de si és o no falta, o si és o no targeta i en la interpretació del reglament.  Amb la vida real és possible que passi algo semblant, que sovint les veritats queden enturbiades per moltes variables e interpretacions subjectives basades en els interessos personals.  Així construïm veritats que no són veritats per que són adequacions als nostres interessos. Un dirà que són veritats i en realitat no són veritats.  Per què una jugada un pot dubtar, ...