Passa al contingut principal

Desviar l' atenció: la negació dels defectes.

 Vivim en la societat de culpar els altres de tot, victimitzar-nos al màxim i anular les nostres responsablitats i efectes al màxim. 

Això si apuntar-nos també als èxits al màxim. 

Ara bé la realitat és així ? Els altres tenen tanta culpa de tot? Pot ser si, però avegades no tant. Nosaltres no tenim mai la culpa de res? Pot ser si però avegades les conseqüències dels nostres actes generen perjudicis als demés i això es veu que mai ho veiem. 

La realitat és que volem negar la nostra part negativa tant la col.lectiva, com la individual i el problema és que ho fem prescindint de la veritat o realitats, neguem i no volem veure les nostres parts negatives i fins i tot avegades malèfiques neguem l' existència de les nostres emocions que no són tan bones. 

I un dels grans mètodes per fer-ho es desviant l' atenció i hi ha moltes tècniques diferents per fer-ho. Creant enèmics i imaginaris, repetir queixes fins a la sacietat amb bases més que discutibles, amagar tot allò que ens pot contradir. etc. etc. 

Barrejar conceptes per tal que tot quedir ben borrós. Barrejar veritats i mentides, lògiques, fer raonament incongruents. Fins i tot utilitzar elogis per desviar l' atenció. 




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La pregària o resar.

 Que vol dir pregar o resar? Recitar unes paraules de forma una mica mecànica i preparada?  Recitar paraules obert a una conexió espiritual o mística? Conexió amb un Déu superior?  És el mateix meditar que resar?  Podem resar a qui? Als difunts? És una demanda d' ajuda de millora?  Que vol dir resar, pregar, serveix per algo? 

La veritat a la carta.

La veritat existeix? És relativa?  La primera pregunta si existeix la veritat, és una pregunta científica o bé filosofica?  Es pot donar voltes i voltes al tema, però jo diria que la veritat d' alguna forma diguem-ne una mica flexible i no sempre super concreta rígida, o clarament indetificable si que existeix.  Posem el futbol hi ha jugades que fins i tot vistes moltes vegades repetidament la gent no ens posem d' acord de si és o no falta, o penalti. Però en la majoria d' ocasions si que es pot arrivar a un consens de si és o no falta, o si és o no targeta i en la interpretació del reglament.  Amb la vida real és possible que passi algo semblant, que sovint les veritats queden enturbiades per moltes variables e interpretacions subjectives basades en els interessos personals.  Així construïm veritats que no són veritats per que són adequacions als nostres interessos. Un dirà que són veritats i en realitat no són veritats.  Per què una jugada un pot dubtar, ...