Passa al contingut principal

Sentir que algú és millor que nosaltres.

 Quan vivim, quan compartim la vida amb els demés sovint ens passa que en alguna activitat o aspecte que per nosaltres és important i donem valor, trobem persones que sentim que ens superen. Aquesta constatació subjectiva de la realitat ens pot produir dins nostre diverses sensacions. 

Podríem parlar de tres classes de sensacions internes. 

Per una banda és d' acceptació de la realitat subjectiva que sentim sense més. Podríem dir d' una certa indiferència, ni fred ni carlor. 

Una segona reacció seria de sentir-se malament, de sentir una baixa autoestima, juntament amb ràbia cap a l' altre persona, en els pitjos dels casos es pot arrivar a sentir molta enveja i fins i tot odi. 

La tercera reacció pot ser sentir una certa baixa autoestima, però al mateix temps sentir una admiració i apreci cap a l ' altre persona. En els millors del casos una certa estima cap a l' altre. 


És evident que en funció d' allò que valorem tant també els sentiments que generarà la situació seran molt diferents. 

Podem desitjar diners, èxists personals, carisme, simpatia, intel.ligència, habilitats esportives o artístiques. Les possiblitats de sentir-se superats són molt grans. 

Podem sentir-nos superats de forma col.lectiva, en petits o grans grups. 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La pregària o resar.

 Que vol dir pregar o resar? Recitar unes paraules de forma una mica mecànica i preparada?  Recitar paraules obert a una conexió espiritual o mística? Conexió amb un Déu superior?  És el mateix meditar que resar?  Podem resar a qui? Als difunts? És una demanda d' ajuda de millora?  Que vol dir resar, pregar, serveix per algo? 

La veritat a la carta.

La veritat existeix? És relativa?  La primera pregunta si existeix la veritat, és una pregunta científica o bé filosofica?  Es pot donar voltes i voltes al tema, però jo diria que la veritat d' alguna forma diguem-ne una mica flexible i no sempre super concreta rígida, o clarament indetificable si que existeix.  Posem el futbol hi ha jugades que fins i tot vistes moltes vegades repetidament la gent no ens posem d' acord de si és o no falta, o penalti. Però en la majoria d' ocasions si que es pot arrivar a un consens de si és o no falta, o si és o no targeta i en la interpretació del reglament.  Amb la vida real és possible que passi algo semblant, que sovint les veritats queden enturbiades per moltes variables e interpretacions subjectives basades en els interessos personals.  Així construïm veritats que no són veritats per que són adequacions als nostres interessos. Un dirà que són veritats i en realitat no són veritats.  Per què una jugada un pot dubtar, ...