Passa al contingut principal

La cultura de l' acos.

 La cultura de l' acós i el despreci a l' altre. Diria que hi ha una tendència humana individual i col.lectiva a despreciar i acossar a l' altre, a enfonsar-lo o a destruir-lo. 

Ho veiem a les escoles amb el  bullying, a la política, a les empreses a les families. Etc. etc. etc.

Per una banda tenim les continues desvaloritzacions de l' altre. Tu ets tal o qual i com deia Van  Gaal siempre negativo. 

Fins aconseguir que l' atre faci algo malament de veritat i llavors anar a treure punta de l' error de forma desmesurada per tal d' enfonsar anímicament a l' altre si s' ho creu o crear-li un entorn desfavorable. 

Hi ha una part verbal de calumnies, hi ha una part legal de falses acusacions i calumnies. Veiem com moltes vegades al llarg de la història jutges i fiscals han anat contra gent innocent per tal de destruir-los. 

I una part de la prensa, veiem com la prensa moltes vegades destrossa la vida de persones i col.lectius criminalitzant-los continuament o desvaloritzant-lo continuament. 

Altre forma és negant-li els èxits o imputant-se els èxits de l' altre. 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La pregària o resar.

 Que vol dir pregar o resar? Recitar unes paraules de forma una mica mecànica i preparada?  Recitar paraules obert a una conexió espiritual o mística? Conexió amb un Déu superior?  És el mateix meditar que resar?  Podem resar a qui? Als difunts? És una demanda d' ajuda de millora?  Que vol dir resar, pregar, serveix per algo? 

La veritat a la carta.

La veritat existeix? És relativa?  La primera pregunta si existeix la veritat, és una pregunta científica o bé filosofica?  Es pot donar voltes i voltes al tema, però jo diria que la veritat d' alguna forma diguem-ne una mica flexible i no sempre super concreta rígida, o clarament indetificable si que existeix.  Posem el futbol hi ha jugades que fins i tot vistes moltes vegades repetidament la gent no ens posem d' acord de si és o no falta, o penalti. Però en la majoria d' ocasions si que es pot arrivar a un consens de si és o no falta, o si és o no targeta i en la interpretació del reglament.  Amb la vida real és possible que passi algo semblant, que sovint les veritats queden enturbiades per moltes variables e interpretacions subjectives basades en els interessos personals.  Així construïm veritats que no són veritats per que són adequacions als nostres interessos. Un dirà que són veritats i en realitat no són veritats.  Per què una jugada un pot dubtar, ...