Passa al contingut principal

La capacitat de reconèixer allò que no ens agrada.

 Una de les característiques humanes al meu entendre més generalitzable a tot ésser humà, en el present i en el passat és la dificultat que tenim les persones per acceptar i reconèixer allò que no ens agrada i no fem bé. 

Si hem comès alguna actitut poc digna no la reconèixem, i si algú ens la posa sobre la taula ens enfadem com una mona. 

L' extrem de la nostra realitat social però que ha passat al llarg de tota la história és que ja no soportem les crítiques. 

Hi ha moltíssima gent que ja d' entrada ja no soporta cap crítica sigui certa o no sigui certa no soportem una opinió dels altres que ens posi en entredit com actuem. 

L' educació precisament hauria d' ensenyar a les persones a reconèixer i acceptar error quan ens equivoquem amb naturalitat i sense dramatismes. 

Ara bé vivim en una societat on els mestres en general tampoc tenen aquesta capacitat. Les persones de la societat en general tampoc tenen aquesta capacitat. 

Per tant si la societat i les persones tenim una dinàmica de no saber gestionar i acceptar els nostres errors, per orgull, per traumes, al final cada vegada la gent es va tornant més narcicista, iracunda i engreïda. 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La pregària o resar.

 Que vol dir pregar o resar? Recitar unes paraules de forma una mica mecànica i preparada?  Recitar paraules obert a una conexió espiritual o mística? Conexió amb un Déu superior?  És el mateix meditar que resar?  Podem resar a qui? Als difunts? És una demanda d' ajuda de millora?  Que vol dir resar, pregar, serveix per algo? 

La veritat a la carta.

La veritat existeix? És relativa?  La primera pregunta si existeix la veritat, és una pregunta científica o bé filosofica?  Es pot donar voltes i voltes al tema, però jo diria que la veritat d' alguna forma diguem-ne una mica flexible i no sempre super concreta rígida, o clarament indetificable si que existeix.  Posem el futbol hi ha jugades que fins i tot vistes moltes vegades repetidament la gent no ens posem d' acord de si és o no falta, o penalti. Però en la majoria d' ocasions si que es pot arrivar a un consens de si és o no falta, o si és o no targeta i en la interpretació del reglament.  Amb la vida real és possible que passi algo semblant, que sovint les veritats queden enturbiades per moltes variables e interpretacions subjectives basades en els interessos personals.  Així construïm veritats que no són veritats per que són adequacions als nostres interessos. Un dirà que són veritats i en realitat no són veritats.  Per què una jugada un pot dubtar, ...