Passa al contingut principal

Voler tenir la raó.

 Corre el refrany que parlant la gent s' enten. I diria que aquest refrany per desgràcia és ben fals. Parlant molt sovint, masses vegades la gent no s'enten. Si no hi hauria tantes baralles. 

La baralla i la guerra, en la majoria d' ocasions venen precedides de parlaments i discusions. 

No ens entenem tot i que parlem molt. 

Pot ser el problema de fons és que hi ha molta gent que en moltes situacions el que vol bàsicament és tenir la raó, independentment de que la tingui o no. 

Ens encanta tenir la raó, tenir la última paraula. Pot ser ens hauríem de preguntar per que en general o tantes vegades ens agrada tenir tan la raó. 

Pot ser tenim l' autoestima molt baixa, pot ser tenim enveja, pot ser tenim rencors acumulats, pot ser tenim orgull de que jo soc molt important. 

Fins i tot hi ha la dinàmica de voler tenir la raó i que l ' altre no la tingui, independentment de la veracitat del que diem. 

Veiem doncs que les emocions mal gestionades distorsionen i perjudiquen la raó i l' enteniment de les persones i creant relacions conflictives entre persones. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La pregària o resar.

 Que vol dir pregar o resar? Recitar unes paraules de forma una mica mecànica i preparada?  Recitar paraules obert a una conexió espiritual o mística? Conexió amb un Déu superior?  És el mateix meditar que resar?  Podem resar a qui? Als difunts? És una demanda d' ajuda de millora?  Que vol dir resar, pregar, serveix per algo? 

La veritat a la carta.

La veritat existeix? És relativa?  La primera pregunta si existeix la veritat, és una pregunta científica o bé filosofica?  Es pot donar voltes i voltes al tema, però jo diria que la veritat d' alguna forma diguem-ne una mica flexible i no sempre super concreta rígida, o clarament indetificable si que existeix.  Posem el futbol hi ha jugades que fins i tot vistes moltes vegades repetidament la gent no ens posem d' acord de si és o no falta, o penalti. Però en la majoria d' ocasions si que es pot arrivar a un consens de si és o no falta, o si és o no targeta i en la interpretació del reglament.  Amb la vida real és possible que passi algo semblant, que sovint les veritats queden enturbiades per moltes variables e interpretacions subjectives basades en els interessos personals.  Així construïm veritats que no són veritats per que són adequacions als nostres interessos. Un dirà que són veritats i en realitat no són veritats.  Per què una jugada un pot dubtar, ...