Passa al contingut principal

L' art de manipular. Fer veure que la part és el tot.

 Una forma de manipular la realitat és explicar només una versió i una part de la realitat. 

Passa sovint que la gent explica una part de les coses passen en determinada situació o conflicte. 

I justament no explica totes aquelles coses que no li interessen explicar per que posarien en dubte els interessos o el relat que defensa. 

Passa en molts de conflictes que cada part només explica una part dels fets i vol fer creure que l' altre versió o altre part dels fets no existeix. 

Per tant ells tenen la raó i per tan poden acusar de forma contundent a l' altre part. 

Com que la majoria de conflictes tenen tants i tantes variables al llarg del temps, és molt possible que una persona hàbil pugui arrivar a la conclusió que vulgui de qualsevol realitat encara que sigui falsa. 

Per tant la gent que té molta habilitat explicant fets i que demostra poca honestedat i poca bona fe, ens hauríem de prevenir de les opinions i postures. 

A més intel.ligència més capacitat de crear falses realitats, també és ben cert que a més intel.ligència hi ha més capacitat per desenmascarar la gent intel.ligent i que manipula. 

Per tant el camí per saber la veritat seria escoltar a aquella gent que ens transmet bones intencions, i que posa totes les variables a sobre la taula. I ojo que hi ha gent que fins i tot posant totes les variables sobre la taula també les sap combinar molt bé per manipular. 





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La pregària o resar.

 Que vol dir pregar o resar? Recitar unes paraules de forma una mica mecànica i preparada?  Recitar paraules obert a una conexió espiritual o mística? Conexió amb un Déu superior?  És el mateix meditar que resar?  Podem resar a qui? Als difunts? És una demanda d' ajuda de millora?  Que vol dir resar, pregar, serveix per algo? 

La veritat a la carta.

La veritat existeix? És relativa?  La primera pregunta si existeix la veritat, és una pregunta científica o bé filosofica?  Es pot donar voltes i voltes al tema, però jo diria que la veritat d' alguna forma diguem-ne una mica flexible i no sempre super concreta rígida, o clarament indetificable si que existeix.  Posem el futbol hi ha jugades que fins i tot vistes moltes vegades repetidament la gent no ens posem d' acord de si és o no falta, o penalti. Però en la majoria d' ocasions si que es pot arrivar a un consens de si és o no falta, o si és o no targeta i en la interpretació del reglament.  Amb la vida real és possible que passi algo semblant, que sovint les veritats queden enturbiades per moltes variables e interpretacions subjectives basades en els interessos personals.  Així construïm veritats que no són veritats per que són adequacions als nostres interessos. Un dirà que són veritats i en realitat no són veritats.  Per què una jugada un pot dubtar, ...