Passa al contingut principal

Anar a fer mal: egoisme i enveja.

 Dins de l' experiència humana podem veure al llarg de la història i de les experiències que hi ha moltes conductes destructives cap a l' altre difícils d' entendre i justificar des d'una lògica humana bondadosa.


La història humana en canvi és plena d' actes destructius, começant per les guerres amb armes, fins a les guerres econòmiques i socials i de tota mena que han passat al llarg de la història. 

Els motius de les guerres són molts i diversos, el diner i el poder, relacionat amb l' egoïsme i l' avaricia. 

I després un altre sentiment que sovint passa desepercebut que és l ' enveja i la necessitat de ser millor que l' altre.   

L' enveja és una energia no física, per tan difícil de demostrar científicament, però en canvi si que genera tota una sèrie de conductes destructives contra l' envejat o els envejats que si es poden apreciar tot i que s' intentin dissimular. 

Si és una característica humana que diria que tots hem tingut alguna vegada per que no s' ens educa des de petitets a acceptar-la i a superar-la? 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La pregària o resar.

 Que vol dir pregar o resar? Recitar unes paraules de forma una mica mecànica i preparada?  Recitar paraules obert a una conexió espiritual o mística? Conexió amb un Déu superior?  És el mateix meditar que resar?  Podem resar a qui? Als difunts? És una demanda d' ajuda de millora?  Que vol dir resar, pregar, serveix per algo? 

La veritat a la carta.

La veritat existeix? És relativa?  La primera pregunta si existeix la veritat, és una pregunta científica o bé filosofica?  Es pot donar voltes i voltes al tema, però jo diria que la veritat d' alguna forma diguem-ne una mica flexible i no sempre super concreta rígida, o clarament indetificable si que existeix.  Posem el futbol hi ha jugades que fins i tot vistes moltes vegades repetidament la gent no ens posem d' acord de si és o no falta, o penalti. Però en la majoria d' ocasions si que es pot arrivar a un consens de si és o no falta, o si és o no targeta i en la interpretació del reglament.  Amb la vida real és possible que passi algo semblant, que sovint les veritats queden enturbiades per moltes variables e interpretacions subjectives basades en els interessos personals.  Així construïm veritats que no són veritats per que són adequacions als nostres interessos. Un dirà que són veritats i en realitat no són veritats.  Per què una jugada un pot dubtar, ...