Passa al contingut principal

Considerar-se lo más.

 L' autoconsideració és un tema molt personal i delicat. Generalitzar és molt complicat i cada persona és un món. 

Dins aquestes realitats personals tan complexes, fer valoracions col.lectives en grups de gent individual és complex però és el que intentaré fer veient tanta i tanta repetició de trets que es repeteixen molt en els comportaments personals. 

Considerar-se lo més y mejor del món. Evidentment ningú es reconeix per sentir-se lo más, entre altres coses per que si algú es reconeix que és lo más en el mateix moment ja deixaria de ser-ho.

Ara hi ha gent que quan parla o escriu dona la sensació per l' estil que usen que s autoconsideren lo más. I que vol dir lo más? Sants, molt savis, molt intel.ligents, molt bones persones. O en l ' extrem boníssimes persones, que estimen a tothom, que són supersensibles amb tot. Que no tenen defectes. L' únic defectes que tenen és que són massa bones persones i volen ajudar molt els demés. A més a més parlen o escriuen codejant-se amb grans autors o personalitats o gent intel.ligent com si ells indirectament estiguessin al seu nivell. 

La forma de parlar, els temes que parlen etc... Avui en dia es fan proclames sobre l ' empoderament, sobre l ' autoestima si o si, a exigir drets. Enfocat en general des de cert col.lectius i a certs col.lectius. 

Diria que aquesta dinàmica social sense un contrapunt de també posar límits al poder i als efectes sobre els altres. EL que pot crear són superegos i un narcisisme i aquest considerar-se lo más. 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La pregària o resar.

 Que vol dir pregar o resar? Recitar unes paraules de forma una mica mecànica i preparada?  Recitar paraules obert a una conexió espiritual o mística? Conexió amb un Déu superior?  És el mateix meditar que resar?  Podem resar a qui? Als difunts? És una demanda d' ajuda de millora?  Que vol dir resar, pregar, serveix per algo? 

La veritat a la carta.

La veritat existeix? És relativa?  La primera pregunta si existeix la veritat, és una pregunta científica o bé filosofica?  Es pot donar voltes i voltes al tema, però jo diria que la veritat d' alguna forma diguem-ne una mica flexible i no sempre super concreta rígida, o clarament indetificable si que existeix.  Posem el futbol hi ha jugades que fins i tot vistes moltes vegades repetidament la gent no ens posem d' acord de si és o no falta, o penalti. Però en la majoria d' ocasions si que es pot arrivar a un consens de si és o no falta, o si és o no targeta i en la interpretació del reglament.  Amb la vida real és possible que passi algo semblant, que sovint les veritats queden enturbiades per moltes variables e interpretacions subjectives basades en els interessos personals.  Així construïm veritats que no són veritats per que són adequacions als nostres interessos. Un dirà que són veritats i en realitat no són veritats.  Per què una jugada un pot dubtar, ...