Passa al contingut principal

Tal com som: Avui parlem dels adolescents.

En el programa "Tal Com Som" la psicòloga Emilia Ros conversa amb els oients sobre l' adolescència. 

L' adolescència és l' etapa dels 13 als 17 anys: d' inpas entre la infantesa i el fer-ser adult . 

Els adolescents es queixen sovint  de que la gent gran els veu  molt sovint malament i els tracten com si no entenguessin res i reivindiquen que tenen opinions pròpies. 

La joventut actual no ha estat reprimida en els temes emocionals del passat, però té noves presions sobretot per una entrada abusiva de la tecnològia en les seves vides. 

Un altre aspecte que es parla en el programa és la importància que té el grup i les amistats. Els grups d' adolescents formen petites societats a part amb codis col.lectius propis. I per l' adolèscent l' acceptació en el grup és el més important.  

Apareix també la complexitat entre els límits que posen els pares i les reclamacions de llibertat  per part dels adolescents. 

Volen llibertat de vestir-se com volen, de veure qui volen i  actualment de conectar-se a les xarxes i l' internet amb llibertat, amb tots els perills que la xarxa comporta pels adolescents. 

Però al mateix temps que exigeixen llibertat també volen la presència, la guia i els límits que els adults els posen ja que així se senten d' alguna manera cuidats i estimats. 



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La pregària o resar.

 Que vol dir pregar o resar? Recitar unes paraules de forma una mica mecànica i preparada?  Recitar paraules obert a una conexió espiritual o mística? Conexió amb un Déu superior?  És el mateix meditar que resar?  Podem resar a qui? Als difunts? És una demanda d' ajuda de millora?  Que vol dir resar, pregar, serveix per algo? 

La veritat a la carta.

La veritat existeix? És relativa?  La primera pregunta si existeix la veritat, és una pregunta científica o bé filosofica?  Es pot donar voltes i voltes al tema, però jo diria que la veritat d' alguna forma diguem-ne una mica flexible i no sempre super concreta rígida, o clarament indetificable si que existeix.  Posem el futbol hi ha jugades que fins i tot vistes moltes vegades repetidament la gent no ens posem d' acord de si és o no falta, o penalti. Però en la majoria d' ocasions si que es pot arrivar a un consens de si és o no falta, o si és o no targeta i en la interpretació del reglament.  Amb la vida real és possible que passi algo semblant, que sovint les veritats queden enturbiades per moltes variables e interpretacions subjectives basades en els interessos personals.  Així construïm veritats que no són veritats per que són adequacions als nostres interessos. Un dirà que són veritats i en realitat no són veritats.  Per què una jugada un pot dubtar, ...