Passa al contingut principal

La dificultat d' acceptar els propis defectes.

 Penso que tots vivim el dia a dia situacions en que veiem a persones que tenen una dificultat molt gran per veure i acceptar els errors que cometen.

Quan l' error el cometen els demés ho advertim i ho diem rapidament, però quan el cometen nosaltres ens costa molt de veure i de reconèixer i acceptar. 

Veure i reconèixer els errors propis és molt difícil. 

Provablement no ens han educat des de petits i fer-ho i en canvi ja de ben petits hem creat uns mecanismes per tapar i no mirar els nostres defectes creant falses realitats sobre nosaltres mateixos. 

Aquesta falta d' acceptació dels nostres errors ja siguin grans o petits al llarg de la vida ens poden portar a generar personalitats molt conflictives, per què continuament haurem de crear nous culpables per tapar les nostres frustracions i defectes. 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La pregària o resar.

 Que vol dir pregar o resar? Recitar unes paraules de forma una mica mecànica i preparada?  Recitar paraules obert a una conexió espiritual o mística? Conexió amb un Déu superior?  És el mateix meditar que resar?  Podem resar a qui? Als difunts? És una demanda d' ajuda de millora?  Que vol dir resar, pregar, serveix per algo? 

La veritat a la carta.

La veritat existeix? És relativa?  La primera pregunta si existeix la veritat, és una pregunta científica o bé filosofica?  Es pot donar voltes i voltes al tema, però jo diria que la veritat d' alguna forma diguem-ne una mica flexible i no sempre super concreta rígida, o clarament indetificable si que existeix.  Posem el futbol hi ha jugades que fins i tot vistes moltes vegades repetidament la gent no ens posem d' acord de si és o no falta, o penalti. Però en la majoria d' ocasions si que es pot arrivar a un consens de si és o no falta, o si és o no targeta i en la interpretació del reglament.  Amb la vida real és possible que passi algo semblant, que sovint les veritats queden enturbiades per moltes variables e interpretacions subjectives basades en els interessos personals.  Així construïm veritats que no són veritats per que són adequacions als nostres interessos. Un dirà que són veritats i en realitat no són veritats.  Per què una jugada un pot dubtar, ...