Passa al contingut principal

El servei públic de justicia.

 Les lleis públiques i la justicia pública són una realitat necessaria a tot el món. 

Els anarquistes creuen que la societat aniria millor sense l' institució de justicia. 

La justicia està vinculada i recolzada amb un sistema policial i de presons. 

Els sistemes judicials intenten posar ordre a les relacions humanes evitant abusos i maldats entre humans a través de l' amença sancionadora. 

I un cop realitzades aquestes injusticies intenta evitar la reincidència. 

Ara bé la justicia real es basa amb unes lleis fetes per homes, i en l' aplicació i interpretació de les lleis també aplicades per jutges que també lògicament són persones. 

Per tant la justicia està limitada per la condició humana. És a dir la capacitat de restaurir els perjudicis que la gent ha sofert és humanament en moltes situacions molt límitada, per exemple en cas de víctimes mortals. 

Per altre banda moltes lleis i l' aplicació de moltes al llarg de la història han sigut font d' injusticies, de maldats o de delictes. 

Quantes vegades la justicia a empresonat a gent per motius il.legítims i immorals. La història humana n' és plena de casos. 

Per tant a la pràctica veiem que objectivament o intentant ser objectius les justicia és necessaria i posar ordre a la societat, però al mateix temps la justicia és una font d' abús i injusticies. 

Per tant aquella gent que de per se idealitza la justicia com si fos una institució excelsa l' únic que fan és afavorir que les injusticies comeses per la injusticia es perpetuin. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La pregària o resar.

 Que vol dir pregar o resar? Recitar unes paraules de forma una mica mecànica i preparada?  Recitar paraules obert a una conexió espiritual o mística? Conexió amb un Déu superior?  És el mateix meditar que resar?  Podem resar a qui? Als difunts? És una demanda d' ajuda de millora?  Que vol dir resar, pregar, serveix per algo? 

La veritat a la carta.

La veritat existeix? És relativa?  La primera pregunta si existeix la veritat, és una pregunta científica o bé filosofica?  Es pot donar voltes i voltes al tema, però jo diria que la veritat d' alguna forma diguem-ne una mica flexible i no sempre super concreta rígida, o clarament indetificable si que existeix.  Posem el futbol hi ha jugades que fins i tot vistes moltes vegades repetidament la gent no ens posem d' acord de si és o no falta, o penalti. Però en la majoria d' ocasions si que es pot arrivar a un consens de si és o no falta, o si és o no targeta i en la interpretació del reglament.  Amb la vida real és possible que passi algo semblant, que sovint les veritats queden enturbiades per moltes variables e interpretacions subjectives basades en els interessos personals.  Així construïm veritats que no són veritats per que són adequacions als nostres interessos. Un dirà que són veritats i en realitat no són veritats.  Per què una jugada un pot dubtar, ...