Passa al contingut principal

Assumir els nostres errors d' una forma positivista.

 De petitons en general no ens ensenyen d' una forma saludable a reconèixer els errors per nosaltres mateixos. 

Avegades ens esbronquen exageradament per no res. Ni ens ensenyen a detectar allò que no fem bé, i ens humillen o ens fan sentir exageradement malament per coses que no hem fet pas malament. 

Amb aquest embolic a la memòria primària de tanta gent és normal que sovint tinguem una aversió profunda a reconèixer els errors d' allò que fem. 

Ho vivim com una humillació, com una desolació personal, per que associem l' error a no ens estimaran. 

Per que sovint hem rebut maltractes psicològics del nostre entorn, pares, mestres, familia, amistats. 

De petits ens castiguen però en general no d' una forma constructiva, si no d una forma autoritària i despòtica. 

El càstig es converteix sovint en agressió, ferida, humillació, despreci, sensació de culpa, i sensació de que som dolents. I ens crea una sensació de dependència amb l ' autoritat. 

A més a més l 'educació de càstigs i culpabilitats ens allunya del coneixement propi real, de les nostres virtuts, injusticies rebudes, i culpes o coses que fem malfetes. 

De petits ja ens allunyen del nostre coneixement personal, real i saludable. 

Revem agressivitat i bronques destructives que ens allunyen de voler coneixerns per por a sentir nos tan malament com ens han fet sentir. 

A més a més anem acumulant ràbia interior contra el mon exterior sense ser-ne conscients del que sentim i tapant tots aquests sentiments sota una capa d ' amabilitat i simpatia. 

Així doncs acumulem anys sense autocrítica personal, sense autocreixement personal, per que no suportem el més mínim error nostre, per orgull, ràbia i buidor i dolor personal. 




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La pregària o resar.

 Que vol dir pregar o resar? Recitar unes paraules de forma una mica mecànica i preparada?  Recitar paraules obert a una conexió espiritual o mística? Conexió amb un Déu superior?  És el mateix meditar que resar?  Podem resar a qui? Als difunts? És una demanda d' ajuda de millora?  Que vol dir resar, pregar, serveix per algo? 

La veritat a la carta.

La veritat existeix? És relativa?  La primera pregunta si existeix la veritat, és una pregunta científica o bé filosofica?  Es pot donar voltes i voltes al tema, però jo diria que la veritat d' alguna forma diguem-ne una mica flexible i no sempre super concreta rígida, o clarament indetificable si que existeix.  Posem el futbol hi ha jugades que fins i tot vistes moltes vegades repetidament la gent no ens posem d' acord de si és o no falta, o penalti. Però en la majoria d' ocasions si que es pot arrivar a un consens de si és o no falta, o si és o no targeta i en la interpretació del reglament.  Amb la vida real és possible que passi algo semblant, que sovint les veritats queden enturbiades per moltes variables e interpretacions subjectives basades en els interessos personals.  Així construïm veritats que no són veritats per que són adequacions als nostres interessos. Un dirà que són veritats i en realitat no són veritats.  Per què una jugada un pot dubtar, ...