Passa al contingut principal

Per que escriure.

La pregunta que em faig es per que escric i per que en general escrivim, quin es el motiu o motius?  

Hi ha motius propis i col.lectius per escriure. Escriure d' entrada permet guardar-so amb soledat i ensenyar ho als demés tens dues opcions. 

Hi ha diferents medis per escriure, l' ordenador, el mobil. Si mirem l' activitat humana d' escriure avui dia és molt alta si contem els ordenadors i els movils com a part d' aquesta activitat. 

L' avantatge d' escriure i en alguns moments desaventatge és que queda fet per poder -se llegir en el futur. 

L' activitat d' escriure té molts aspectes que penso que són molt interessants. 

D' entrada l' escriptura es un mirall de nosaltres mateixos i ens permet veure'ns des de fora, una perspectiva que humans ens és molt dificil de practicar per qüestions físiques i del nostre propi cos i pensament que els tenim ben enganxats. 

Per tant escriure ens dona distància de nosaltres, ens la pot donar i al mateix temps proximitat a nosaltres mateixos, la possiblitat de mirar una mica més enllà del que nosaltres ens mirem. 

Escriure permet expressar les pròpies idees als altres, per rebre imputs i poder reestructurar noves idees. 

Escriure és doncs un procés dinàmic que es pot util.litzar també per fer el mal a un mateix o als demés.

No falten els llibres amb continguts que generen fanatisme i odis. 

Per tan escriure és una eina una experiència per construir, destruir o reconfigurar idees, lo qual és un tema important i fonamental pels humans. Es perillós l' escriure si, pero també pot ser positiu. 




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La pregària o resar.

 Que vol dir pregar o resar? Recitar unes paraules de forma una mica mecànica i preparada?  Recitar paraules obert a una conexió espiritual o mística? Conexió amb un Déu superior?  És el mateix meditar que resar?  Podem resar a qui? Als difunts? És una demanda d' ajuda de millora?  Que vol dir resar, pregar, serveix per algo? 

La veritat a la carta.

La veritat existeix? És relativa?  La primera pregunta si existeix la veritat, és una pregunta científica o bé filosofica?  Es pot donar voltes i voltes al tema, però jo diria que la veritat d' alguna forma diguem-ne una mica flexible i no sempre super concreta rígida, o clarament indetificable si que existeix.  Posem el futbol hi ha jugades que fins i tot vistes moltes vegades repetidament la gent no ens posem d' acord de si és o no falta, o penalti. Però en la majoria d' ocasions si que es pot arrivar a un consens de si és o no falta, o si és o no targeta i en la interpretació del reglament.  Amb la vida real és possible que passi algo semblant, que sovint les veritats queden enturbiades per moltes variables e interpretacions subjectives basades en els interessos personals.  Així construïm veritats que no són veritats per que són adequacions als nostres interessos. Un dirà que són veritats i en realitat no són veritats.  Per què una jugada un pot dubtar, ...