Passa al contingut principal

La cultura de la queixa.

 Diu el refraner popular clarament que qui no plora no mama. És a dir qui no es queixa, qui no reclama, no treu rèdits o beneficis. 

Per tant una actitut humana per defensar els propis interessos és queixar-se i reclamar. Ara bé aquesta queixa depen de com es faci, si es fa de forma molt agressiva pot generar problemes a terceres persones. I pot generar una situació de tensió general allí on s' estan queixant continuament. 

Queixar-se dona rèdits econòmics i socials. Fins i pot donar una certa notorietat o protagonisme. Si em queixo em faig notar i per lo tant la gent es fixa amb mi. 

El perill pot portar-nos a la cultura de la queixa constant. Hi ha gent que només parles amb ells i no paren de queixar-se d' allò d' això o de lo de més enllà. 

La queixa constant de determinades situacions ens poden portar a postures neuròtiques sense adonar-nos compte, a actituts agressives vers l'altre i una frustració personal per que mai estic content, per que si estic content no obtindré l' atenció i els beneficis que desitjo. 

Les queixes generen millores i avenços socials, però sovint generen augments de tensió molt elevats, mal humor que generen retrossessos socials per que totes les activitats socials tendeixen a ser més difícils. 

Per tant si socialment no fem un equilibri entre la queixa, i l' exigència personal arrivem a una societat on sempre estarem barallats i per tant tot serà més difícil. 




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La pregària o resar.

 Que vol dir pregar o resar? Recitar unes paraules de forma una mica mecànica i preparada?  Recitar paraules obert a una conexió espiritual o mística? Conexió amb un Déu superior?  És el mateix meditar que resar?  Podem resar a qui? Als difunts? És una demanda d' ajuda de millora?  Que vol dir resar, pregar, serveix per algo? 

La veritat a la carta.

La veritat existeix? És relativa?  La primera pregunta si existeix la veritat, és una pregunta científica o bé filosofica?  Es pot donar voltes i voltes al tema, però jo diria que la veritat d' alguna forma diguem-ne una mica flexible i no sempre super concreta rígida, o clarament indetificable si que existeix.  Posem el futbol hi ha jugades que fins i tot vistes moltes vegades repetidament la gent no ens posem d' acord de si és o no falta, o penalti. Però en la majoria d' ocasions si que es pot arrivar a un consens de si és o no falta, o si és o no targeta i en la interpretació del reglament.  Amb la vida real és possible que passi algo semblant, que sovint les veritats queden enturbiades per moltes variables e interpretacions subjectives basades en els interessos personals.  Així construïm veritats que no són veritats per que són adequacions als nostres interessos. Un dirà que són veritats i en realitat no són veritats.  Per què una jugada un pot dubtar, ...