Passa al contingut principal

Indirectes molt directes.

Un dels esports nacionals d' aquest pais sembla que sigui anar a fotre, anar a fer mal. Ho veiem en la política i en molts altres àmbits. El fi justifica els mitjans, sembla que els humans actuem així be sovint. Si volem una cosa i pel camí ens carreguem algú inocent no passa res. Inclús millor. La pregunta que ens fem és si en el mon global es funciona amb mala llet i sense moral  en el món petit i reduit que cada ho vivim tambés funciona així o es pot confiar amb la gent que ens envolta? 

En les converses entre amics moltes vegades aparèixen comentaris aparantment irrellevants o de poca importància, però que amaguen insinuacions o afirmacions d' altres coses que no són tan inoqües i que  poden ser acusacions i en alguns casos acusacions greus. 

També pot passar avegades comentaris que semblen criticons o negatius però que busquen de forma indirecta recolzar l' altre, aparentment semblen negatius.

Es diu avegades l' expressió és el que compte, i com podem saber l' intenció de l' altre? No la podem saber per que no estem dins de l' altre. Però existeixen les indirectes directes malicioses? N' hi ha moltes o poques en les relacions entre amistats? 

Entre amics hi ha molta informació de la vida de l' altre del que li efecte i no li afecta hi ha molt coneixement de l' altre per poder usar la informació de forma dissimulada, indirecta. 

És aquest  article una indirecta? 



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La pregària o resar.

 Que vol dir pregar o resar? Recitar unes paraules de forma una mica mecànica i preparada?  Recitar paraules obert a una conexió espiritual o mística? Conexió amb un Déu superior?  És el mateix meditar que resar?  Podem resar a qui? Als difunts? És una demanda d' ajuda de millora?  Que vol dir resar, pregar, serveix per algo? 

La veritat a la carta.

La veritat existeix? És relativa?  La primera pregunta si existeix la veritat, és una pregunta científica o bé filosofica?  Es pot donar voltes i voltes al tema, però jo diria que la veritat d' alguna forma diguem-ne una mica flexible i no sempre super concreta rígida, o clarament indetificable si que existeix.  Posem el futbol hi ha jugades que fins i tot vistes moltes vegades repetidament la gent no ens posem d' acord de si és o no falta, o penalti. Però en la majoria d' ocasions si que es pot arrivar a un consens de si és o no falta, o si és o no targeta i en la interpretació del reglament.  Amb la vida real és possible que passi algo semblant, que sovint les veritats queden enturbiades per moltes variables e interpretacions subjectives basades en els interessos personals.  Així construïm veritats que no són veritats per que són adequacions als nostres interessos. Un dirà que són veritats i en realitat no són veritats.  Per què una jugada un pot dubtar, ...